6-daagse · Noordelijke parken van Tanzania

6-daagse · Noordelijke parken van Tanzania

6 daagse, $1.840 p.p.

Gebaseerd op 2 personen

Ontdek de wonderen van Noord-Tanzania en bezoek de beroemdste nationale parken.

"Doe het gewoon!
Wat hebben we hier genoten! De eerste dag van aankomst met een klein vliegtuigje, nog voor de landing kun je de dieren al zien rennen. Daarna een bezoek aan het lokale dorp en een boot safari.

Het was zo geweldig om nijlpaarden, krokodillen, prachtige vogels en de ondergaande zon van dichtbij te zien. En de volgende dag een echte Safari!

We hebben echt genoten van onze gids en chauffeur die er alles aan deed om ons zoveel mogelijk te laten zien.

Alle overdrachten

5 Nachten in onze Safari accommodaties in FB

4 Prive-safari's in het spel

Zonsondergangssafari: Serengeti Noordelijke Gang

Safari-diner bij het kampvuur

Alle parkkosten zijn inbegrepen

Dagprogramma

Dag 1: Tarangire · Olifanten

In de safari-hoofdstad van het land Arusha staat een auto met chauffeur op u te wachten om u naar Tarangire National Park te brengen waar uw eerste prive safari game drive begint. Het park is genoemd naar de rivier die door het park loopt en wat de voornaamste waterbron is voor het wild. Dit rustige park staat bekend om haar olifanten migratie, het vogelleven en de authentieke safari sfeer. Tegen lunchtijd nuttigt u een picnic box en eind van de middag rijdt u naar Africa Safari Lake Manyara voor een diner onder de sterrenhemel en een goede nachtrust in een comfortabele safaritent.

- Transfer naar vliegveld Zanzibar
- Binnenlandse vlucht naar Arusha / Kilimanjaro
- Safari Game Drive in Tarangire
- Overnachting in Africa Safari Lake Manyara (Safari Comfort Tent / VP)

Accommodatie: Africa Safari Lake Manyara
Kamer: Safari Comfort Tent
Verzorging: Volpension
Activiteiten: Safari Game Drive


Dag 2: Lake Natron · Alkalische meren en 2,5 miljoen flamingo's

Een roadtrip voert u vandaag door het noordelijke Tanzania met als bestemming Lake Natron. U vertrekt uit Africa Safari Lake Manyara na het ontbijt. De rit kan een uur of 4 duren en is de perfecte manier om de verschillende landschappen in deze omgeving voorbij te zien komen. Voorbij de Rift Valley verandert het groene landschap langzaamaan in een maanlandschap met her-en-der kleine Masaai dorpjes. Hoe verder u noordelijker komt, hoe meer oude vulkaan restanten u zult zien. Hier treft u ook de nog altijd actieve vulkaan Oldoinyo Lengai, in de taal van de Maasai ook wel genoemd “de berg van God”. Wanneer u eindelijk het Natron-meer bereikt, ziet u misschien de rook in de lucht verdwijnen. De nacht wordt doorgebracht in een comfortabel bed bij Africa Safari Lake Natron.

- Transfer / Safari Game Drive Lake Natron
- Overnachting in Africa Safari Lake Natron (Safari Comfort Tent / VP)

Accommodatie: Africa Safari Lake Natron
Kamer: Safari Comfort Tent
Verzorging:  Volpension


Dag 3: Serengeti North · Northern Corridor

Onderweg tussen het Natron-meer en het noordelijk gelegen gedeelte van de Serengeti treft u mineraalrijke, hete bronnen die erg geliefd zijn bij talloze vogelsoorten en dus is even stoppen zeker de moeite waard. Daarna vervolgt uw reis zich naar het noordelijke punt van de Serengeti. Dit strategisch gelegen stukje natuurreservaat herbergt een deel van Serengeti's wildlife en is een prachtige introductie tot het Serengeti National Park. In de namiddag maakt u een game drive bij zonsondergang, waarna het team van Africa Safari Serengeti North u verwelkomt met een diner rondom het kampvuur.

- Transfer naar Africa Safari Serengeti North
- Sunset Safari Serengeti North Corridor
- Diner rondom het kampvuur
- Overnachting in Africa Safari Serengeti North (Safari Comfort Tent / VP)

Accommodatie: Africa Safari Serengeti North
Kamer: Safari Comfort Tent
Verzorging:  Volpension
Activiteiten: Sunset Safari en kampvuur diner


Dag 4: Serengeti · Rijk aan wild en het thuis van de grote katachtigen

Wakker worden met de gedachte dat u de komende 2 dagen in ‘s werelds bekendste natuurparken doorbrengt. Na een stevig ontbijt bij Africa Safari Serengeti North vervolgt u uw avontuur richting het centrale gedeelte van het Serengeti National Park; Seronera. Dit gebied staat bekend om het grote aantal katachtigen; de leeuw, het luipaard en de cheetah wordt hier regelmatig gesignaleerd. U verblijft vannacht in Africa Safari Serengeti Central.

- Safari Game Drive Serengeti from the north to Seronera omgeving
- Overnachting Stay in Africa Safari Serengeti Central (Safari Comfort Tent / VP)

Accommodatie: Africa Safari Serengeti Central
Kamer type: Volpension
Verzorging: Safari Game Drive

 


Dag 5: Ngorongoro Crater · DE plek om de Big 5 te spotten

Nieuwe dag, nieuwe ronde en nieuwe dieren om te ontdekken in Tanzania’s oudste en populairste park. Wie weet heeft u het geluk en treft u de gnoe migratie in colonnes van tot 40 km, vergezeld door ontelbare zebra's en gazelles. In het geval dat u de migratie mist, ziet u vast uw nieuwe vrienden de katachtigen terug. In de Serengeti is elke dag een avontuur met nieuwe ontdekkingen. Het wordt tijd om door te rijden naar het hoogtepunt van uw safari: de Ngorongoro krater. Een bezoek aan dit Werelderfgoed mag zeker niet ontbreken in uw reis. De krater is ongeveer 3 miljoen jaar oud en het is 's werelds grootste, inactieve, intacte en ongevulde caldera. Binnen de 8200 vierkante meter vulkaan is een verscheidenheid aan dieren actief en de zeldzame zwarte neushoorn heeft het zijn thuis gemaakt. Leeuwen, olifanten, zebra's, hyena's en vele anderen houden hem gezelschap. Je geniet van je lunch tijdens de safari en wanneer je hart en camera vol zijn met prachtige foto's, ga je terug naar waar het allemaal begon: Africa Safari Lake Manyara.

- Safari Game Drive Serengeti / Ngorongoro krater
- Overnachting in Africa Safari Lake Manyara (Safari Comfort Tent / VP)

Accommodatie: Africa Safari Serengeti Central
Kamer type: Volpension
Verzorging: Safari Game Drive

 


Dag 6: Vertrek

Met het kwinkeleren van de vogels in Manyara begint uw laatste dag in het noorden van Tanzania. Na het ontbijt en misschien nog wel een frisse duik in het zwembad, is het tijd om terug te keren naar Arusha en deze avontuurlijke vakantie af te sluiten.

- Transfer terug naar Arusha omgevin

Foto´s
Prijzen
Inclusief / Exclusief
Beoordelingen

Niet “heen en terug” via dezelfde route! Alleen bij ons een echte Rondreis

De grote trek in Serengeti. Sluit uw ogen en droom van de Safari-reis van uw leven

Houd uw verrekijker en camera paraat... en sta oog in oog met de Big Five.

Wij zijn er om u te helpen

Neem contact met ons op, wij beantwoorden graag uw vragen

Beleef een bijzondere reis, wij regelen alles!