Reis info Selous

Wetenswaardigheden als je Africa Safari Camp in Selous bezoekt

Voorbereiding

 • De vlucht vanuit Europa naar Dar es Salaam of Zanzibar duurt ongeveer 10 uur. Er zijn veel maatschappijen met een goede verbinding naar Zanzibar, denk aan Arke Fly, KLM, Condor, Ethiopean airlines, Qatar air, Oman air, Emirates, Fly Dubai, Egypt air en vele andere. Kijk voor scherpe aanbiedingen op booking sites zoals www.cheaptickets.nl of www.tix.nl.
 • Zorg voor een passende reisverzekering, je gaat een verre reis maken, naar een veelal onbekend land.
 • Volgens de overheid is er in Tanzania geen gele koorts aanwezig. Als je rechtstreeks reist vanuit Europa zal niet gevraagd worden naar een inenting tegen gele koorts. Kom je uit een land waar gele koorts is, wordt er gecontroleerd. Als je geen vaccinatie tegen gele koorts hebt, wordt die ter plekke bij aankomst gezet (25$).
 • Volgens de overheid komt er beperkt tot geen malaria voor in de kustregio. Wij adviseren je hierin je eigen keuze te maken, de overheid controleert er niet op. In Africa Safari Camp zijn alle bedden voorzien van een muskietennet. Ons advies is bij zonsondergang een goede spray te gebruiken en eventueel dunne lange kleding te dragen.
 • Bij aankomst op Zanzibar kun je heel eenvoudig en snel een visum kopen. Je vult een formulier in en betaalt 50$ contant of met credit card. Je paspoort moet nog minimaal een half jaar geldig zijn.
 • De lokale munt is de Tanzaniaanse shilling. Het grootste biljet is 10.000 tsh en is ongeveer 5 euro waard. Je kunt in het resort tegen een normale koers euro’s en dollars wisselen. Excursies, taxi’s en andere aankopen kun je echter ook betalen met dollars. Pinnen of met je credit card geld opnemen kan alleen in Dar es Salaam, zorg dat je pinpas voor wereldwijd gebruik is geactiveerd. In het camp kun je alleen betalen met dollars of euro’s, niet met je credit card.
 • In de zomer is het tijdverschil met Nederland 1 uur, in de winter 2 uur.
 • Als je via een touroperator boekt, zorgen zij meestal voor vervoer naar het camp. Het camp heeft ook een eigen taxiservice die 24 uur beschikbaar is. Indien je je aankomst- en vertrektijd doorgeeft, zullen wij een taxi voor je regelen. Voor taxireserveringen: booking@hotelzanzibar.com t.a.v. Ilse de Jong.
 • Vanaf de internationale luchthaven in Dar es Salaam is het 40 minuten vliegen naar het Africa Safari Camp. Je kunt het camp bereiken via een dagelijkse vliegverbinding met Dar es Salaam of Zanzibar. Ook vanuit andere nationale parken, Arusha of Kilimanjaro airport is het dagelijks mogelijk om Selous eenvoudig te bereiken. Vanuit Dar es Salaam is het ook mogelijk om met de auto naar het camp te gaan. De afstand is ongeveer 250 kilometer, het eerste gedeelte over een asfaltweg, het laatste deel via een zandpad. Het is een mooie ervaring omdat Afrika dan letterlijk dichtbij komt.
 • De receptie is dagelijks geopend van 06.00 tot 22.00 uur. Indien je buiten deze uren aankomt, word je door onze nachtbeveiliging verwelkomd. Bij de receptie kun je de formaliteiten regelen, een zwembadhanddoek lenen, een kluisje huren, een wifi internet code krijgen etc. Het wifi netwerk is bruikbaar rond de bar en het restaurant en is van matige snelheid.
 • Het resort heeft een dagelijkse service waar je met al je vragen, opmerkingen etc. terecht kunt. Deze persoon spreekt vele talen en staat altijd tot je beschikking.
 • Safari’s, bootsafari, bushwalk, village tour en taxi kun je ter plekke regelen. Wij adviseren echter om vooruit te boeken zodat je er zeker van bent dat er beschikbaarheid is.
 • Het camp heeft een boetiek waar je mooie souvenirs en enkele dagelijkse producten kunt kopen. Op afspraak kan er ook een heerlijke massage worden gegeven.
 • Africa Safari Camp heeft 6 bungalows rond het zwembad, 8 traditionele mud huts en 2 bamboo luxury huisjes. Uiteraard kun je ook genieten van een mooi restaurant, bar, lounge area en een groot zwembad.
 • Selous ligt in het zuidelijk deel van Tanzania. Overdag is het temperatuur rond 30 graden Celsius, ’s nachts wordt het nooit kouder dan 20 graden Celsius. Het wordt ’s morgens om 6 uur licht, ’s avonds om 18.00 uur donker, elke dag hetzelfde. We zitten immers 6 graden ten zuiden van de evenaar. Draag tijdens de safari lichte, makkelijk draagbare kleding, dichte schoenen en een pet of zonnehoed. Het regenseizoen is rond april. Een hele dag regen is echter zeldzaam, meestal is het een korte bui en daarna schijnt de zon weer. We adviseren om voor de periode eind november/begin december en rond april regenkleding mee te nemen.
 • Naast de safari game drive, de bootsafari, de bushwalk en de village tour kun je in het camp uiteraard ook heerlijk relaxen. Het camp ligt dichtbij een dorpje.
 • In het camp worden drie keer per dag verse maaltijden bereid die in het restaurant geserveerd worden. Tijdens de game drive gaat de lunch mee in de auto en gebruik je de lunch ergens in de bush. Het eten is van internationale kwaliteit en er worden alleen verse producten gebruikt die op de lokale markt beschikbaar zijn.
 • Selous is veilig, rustig en stabiel. Het resort heeft echte maasai bewakers in dienst die een oogje in het zeil houden. Uiteraard is het verstandig je i-pad of zonnebril niet ergens onbeheerd te laten liggen.
 • In Selous zijn er geen medische klinieken, wel is er een dokter voor de eerste hulp. In Dar es Salaam zijn moderne ziekenhuizen. Bij een spoedgeval komt er een vliegtuig. Zorg voor een goede reisverzekering.
 • De bevolking is fantastisch, oprecht vriendelijk en niet opdringerig. Verschillende religies en achtergronden leven vreedzaam naast en met elkaar. De moslimbevolking is in de meerderheid en stelt het bijzonder op prijs dat vrouwelijke toeristen hun kleding hierop aanpassen in openbare gebieden. Dit betekent de schouders bedekt en een broek of rok tot minimaal op de knie.
 • In de regel wordt er tussen de 5 en 10$ per persoon per dag aan de chauffeur en gids gegeven, maar ook de andere werknemers waarderen uiteraard een fooi. Bij de receptie hangt een TIP BOX, het geld wordt volledig verdeeld onder de lokale werknemers. Alle werknemers krijgen een salaris, maar geld is schaars en er is altijd wel iemand ziek of een gebrek aan spullen.
 • Het camp geeft financiële ondersteuning aan verschillende projecten in de nabij gelegen dorpjes en verschaft werkgelegenheid aan de lokale bevolking. Er is echter een tekort aan alles. Wij zeggen: Afrika hier is mooi, de mensen zijn vrolijk, hebben te eten maar de werkloosheid is enorm en aan simpele dingen is een groot tekort. Als je iets wilt meenemen van huis denk dan vooral aan de kinderen: pennen, schriften, speelgoed en kleding zijn van harte welkom. Ons personeel kan met je meegaan naar een project of dorpje om je spullen persoonlijk uit te delen aan de kinderen, dan weet je zeker dat ze op de plek van bestemming komen.  Bovendien kun je dan met eigen ogen zien hoe blij de kinderen ermee zijn.