Excursies in Zanzibar

Hieronder vind u een lijst van de mooiste excursies die we aanbieden:

Bezoek de Zanzibar specerijenboerderij

In vroeger dagen stond Zanzibar bekend als een specerijeneiland dat kruidnagels, vanille, nootmuskaat en kardemom over de hele wereld exporteerde. De specerijen, die oorspronkelijk uit Azië en Zuid-Amerika kwamen,  gedijden goed in het tropische klimaat van het eiland. Tegenwoordig zijn de plantages een eerbetoon aan het verleden en hoewel de specerijen niet meer de belangrijkste bron van inkomsten zijn, zijn ze een fascinerende toeristische attractie en een genot voor de zintuigen.

Wandel met je gids door de specerijenfarm. Je kunt de verschillende specerijen en tropische fruitsoorten aanraken, ruiken en proeven. Probeer te raden wat wat is, van de geplette bladeren, het fruit, de scheuten, wijnstokken en klimplanten die zich om de bomen heen slingeren. Kom meer te weten over hun eigenschappen, origine en het gebruik ervan als medicijn en in eten en drinken.

Een bezoek aan een dorp bij een specerijenfarm geeft je een idee over het lokale leven en je krijgt de mogelijkheid om enkele authentieke Swahiligerechten te eten, het seizoens fruit te proeven en gekruide thee te drinken. Afhankelijk van het seizoen vind je van alles, variërend van vanille, kardemon, kaneel, nootmuskaat, kurkuma, citroengras, kruidnagels, ylang, komijn, knoflook, koriander, peper, piment, tamarinde, jackfruit, custard fruit, sinaasappel, steranijs, bananen, ananas, mandarijnen, passievruchten, mango, avocado, papaya, grapefruit en vele andere.